Liputa Suomen luonnolle lauantaina 26.8.

Uutinen 14.8.2017 klo 12.46
Luonnolle liputtamista
Kuva: Metsähallitus / Eeva Mäkinen

Ylpeänä voimme kertoa, että elokuun viimeisenä lauantaina, Suomen luonnon päivänä 26.8. Suomi liputtaa virallisesti luonnolle - ensimmäisenä maana maailmassa. Liputus huipentaa suuren Luonnon päivät – Suomi 100- hankkeen.

”Kannustan kaikkia suomalaisia vetämään lipun salkoon Luonnon päivänä ja luonnon kunniaksi.”, toteaa sisäministeri Paula Risikko.

Suomalainen hyvinvointi ja terveys, sekä identiteetti ja varallisuus kumpuavat kauniista luonnostamme. Siksi jokaista suomalaista kannustetaan liputuspäivän viettoon itselle sopivalla tavalla. Juhlia voi vaikka pukemalla sinivalkoiset vaatteet, valmistamalla suomalaista ruokaa tai askartelemalla suomenlippuja perheen kanssa.

Jaa liputustunnelmat somessa: FB, Twitter ja Instagram tunnisteella #liputanluonnolle ja näytä kuinka ylpeä olet Suomen luonnosta. Liputuspäivä on kertaluontoinen määräys juhlavuoden kunniaksi. Tavoitteena on, että päivä vakiintuu almanakkoihin. Ja tähän voi jokainen suomalainen vaikuttaa osallistumalla liputukseen omalla tavallaan.

”Oma liputuspäivä on uskomaton kunnianosoitus Suomen luonnolle”, Iloitsee Luonnon päivät -hankkeen projektipäällikkö Joel Heino.

Kuule kuorolaulua kansallismaisemissa, tutustu luomuviljelyyn ja tunnista uusi sieni

Lähes 2000 kuorolaista kokoontuu eri puolille Suomea laulamaan luonnon kunniaksi. Kuorokonsertteja järjestetään yli 50 luonto- ja historiakohteessa, kuten Nuuksiossa, Kolilla, Pyhä-luostolla ja Raaseporissa.

Marttojen valtakunnallinen sienipäivä tarjoaa oppeja sienten etsimiseen ja hyödyntämiseen kautta maan 26.8. Karjalassa kisataan jopa tatinkeruun MM-tittelistä.

Kuoro esiintyy Nuuksiossa luonnon helmassa
Kuva: Metsähallitus / Kalle Kataila

Kymmenien sieninäyttelyiden lisäksi kuka vain voi mennä tutustumaan luomuviljelyn saloihin, sekä hienoihin luomutuotteisiin eri puolilla Suomea. Yhteensä Suomen luonnon päivänä järjestetään yli 200 luontotapahtumaa.

Seuraa Luonnonpäivien viettoa tunnisteilla
o    Luonnon päivät #luonnonpäivät
o    Liputtaminen luonnolle #liputanluonnolle
o    Yhdessä syöminen #syödäänyhdessä

Lue lisää Suomen luonnon päivästä, tulevista tapahtumista ja liputuksesta: www.luonnonpaivat.fi  

Hyvää Suomen luonnon päivää!
 

Suomen luonnon juhlistamista
Kuva: Metsähallitus / Laura Riihelä

Kaikki 2/2017 Luonnon kirjon artikkelit


  • Tulosta sivu