Liputa taas Suomen luonnolle!

Uutinen 20.8.2018 klo 12.40
Metsäretkellä Suomen luonnon päivänä

Tänä vuonna Suomesta tulee maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputtaa luonnolleen toista kertaa. Sisäministeriö suosittaa liputusta Suomen luonnon päiväksi, eli 25.8. Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä. Päivää juhlitaan aina elokuun viimeisenä lauantaina, kuten on juhlittu jo vuodesta 2013 asti. Vuosien varrelle on mahtunut monenlaista tapahtumaa ja ohjelmaa. Viime vuonna yli 300 000 ihmistä osallistui Luonnon päivinä järjestettyihin tapahtumiin.

Suomen luonnon päivänä juhlitaan sitä, mikä meille kaikille on yhteistä ja tärkeää, eli luontoa itsessään. Luontoa joka on antanut meille aina niin paljon. Ehkä siitä syystä Suomen luonnon päivä on saavuttanut lyhyessä ajassa niin laaja-alaisen suosion. Päivää juhlitaan vahvasti yhteiskunnan eri sektoreilla ja tasoilla.

Tämän vuoden uutuus on Suomen luonnon päivälle julistettu virallinen leivos

Mikä olisi sellainen makea leivos, joka voisi kuvastaa elokuisen Suomen luontoa. Sen voisi valmistaa vaikka maukkaasta ja sinertävästä marjasta, jota puhdas luontomme on pullollaan. Jokaisella itseään kunnioittavalla kansallisella juhlapäivällä on oma leivos. Nyt sellainen on myös Suomen luonnon päivällä.

Mustikoita

Lisäksi ensi lauantaina järjestetään tapahtumia ympäri maan. Lähes sadassa tapahtumassa voit tutustua luomuviljelyyn ja sientenkeruuseen, sekä ottaa osaa metsäsirkukseen, kuorokonserttiin tai vaikka purjehdukselle. Lisäksi päivän aikana juhlitaan useampia syntymäpäiviä, kuten ensimmäisen kansallispuistomme ja ensimmäisen luonnonsuojelujärjestömme kahdeksankymppisiä.

Muista nämä kolme asiaa ensi lauantaina

  1. Pidä huolta, että taloyhtiössäsi ja työpaikallasi liputetaan
  2. Leivo piirakka omaan tapaasi muro- tai pullataikinalla
  3. Lähde luontoon

Lue lisää  www.suomenluonnonpaiva.fi

Ja katso video Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä!

Teksti: Joel Heinonen, Metsähallitus
Kuvat: Metsähallitus ja Riku Lumiaro

Iloa luonnossa

Kaikki Luonnon kirjon 3/2018 artikkelit