Hyppää sisältöön
Ruskaretkeilijöitä
 

Suomalaiset ovat luontokansaa

Luonto on meille tärkeä osa identiteettiä ja suomalaiset kokevat luonnon lisäävän hyvinvointia ja terveyttää ilmenee kesäkuussa julkaistussa luontokyselyssä. Koronakevät on kasvattanut merkittävästi luonnon arvostusta ja yli puolet suomalaisista on lisännyt luonnossa liikkumistaan. Oma piha ja lähiluonto ovat mieluisimpia luontokohteita. Sen sijaan luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen tunnistaa luontomme suurimmaksi uhaksi edelleen vain harva. Ilmastonmuutos ja roskaantuminen koetaan luontomme suurimmiksi uhiksi.Lue lisää uusimmasta Luonnon kirjosta!

3/2020 LUONNON KIRJON AIHEITA

Luomutilabanner

Luomutilat virtuaalisesti mukana luonnon päivässä

25.8.2020
Suomen luonnon päivänä lauantaina 29. elokuuta vietetään myös Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumaa – tällä kertaa virtuaalisesti. Luonnon päivän yhteydessä julkaistavien videoiden kautta yleisö pääsee tutustumaan erilaisten luomutilojen arkeen ja katsomaan, mistä luomutuotteet ovat kotoisin sekä kuinka luomutuotanto pitää huolta luonnon monimuotoisuudesta ja lajikirjosta.
Suomen lippu kalliolla

Ensi lauantaina 29.8. vedetään sinivalkoiset liput salkoon Suomen luonnon kunniaksi

25.8.2020
Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä. Päivää juhlitaan aina elokuun viimeisenä lauantaina. Tänä vuonna juhlapäivä on 29.8. Vuonna 2020 luonnolla on ollut aivan erityinen merkityksensä suomalaisille ja luontoon on lähdetty sankoin joukoin, ensin keväällä koronatilanteen ajaessa ihmiset välttämään joukkoja ja sitten kesällä kotimaanmatkailun suosion kasvaessa.
Meritaimen

NOUSU-ohjelma jatkaa vaelluskalakantojen elvyttämistä

24.8.2020
Vaelluskaloistamme järvilohi ja meritaimen ovat äärimmäisen uhanalaisia. Perämeren lohi, vaellussiika, ankerias ja taimenen sisävesikannat napapiirin eteläpuolella luokitellaan erittäin uhanalaisiksi.
Laidunpolku

Kasvatus- ja opetussuunnitelmat viitoittavat monimuotoisen polun

24.8.2020
Suomalaisessa koulutusjärjestelmässä varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmilla on keskeinen rooli. Kansalliset varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmat luovat pohjan ja raamin paikalliselle opetussuunnitelmatyölle. Paikallisella, päiväkoti tai koulukohtaisella, tasolla määritellään tarkemmin suunnitelmien toteuttaminen huomioiden paikalliset resurssit ja mahdollisuudet sekä oppijan ikäkausi.
Pörriäislogo

Kesän surinat ja pörinät päättyvät pian

18.8.2020
Monimuotoisuuden juhlavuoden kunniaksi Yle käynnisti huhtikuussa Pelasta pörriäinen- kampanjan, jonka tarkoituksena oli kiinnittää huomiota kotimaisiin pölyttäjiin ja niiden merkitykseen. Kevään ja kesän aikana Yle Luonto on julkaissut mittavan määrän artikkeleita, radio- ohjelmia, videoita ja muuta materiaalia auttaakseen pörriäisiä.
Allimaalaus

Suomalaiset innostuivat kirjoittamaan runoja luonnosta

18.8.2020
Suomen luonnon päivän kunniaksi järjestettiin tänä vuonna luontorunokilpailu. Kilpailu alkoi maaliskuun lopulla ja päättyi heinäkuun 15. päivä. Se saavutti valtavan suosion. Runoja tuli yli 3000, mikä yllätti täysin esiraadin jäsenet ja kilpailun järjestäjät. Runoja lähettivät kaiken ikäiset suomalaiset ja Suomen luonnosta kiinnostuneet. Kukin osallistuja sai lähettää korkeintaan kolme runoa.

  • Tulosta sivu