Hyppää sisältöön

Suomen luonnon päivänä 27.8.2022 juhlitaan lempilajeja ja luonnon monimuotoisuutta

Tyttö juhlistaa luonnon päivää
 

Tänä vuonna luontoa juhlitaan jälleen lukuisissa tapahtumissa ympäri Suomen. Suomen luonnon päivää voi viettää nostamalla Suomen lipun salkoon tai maljan lempilajilleen, nauttimalla mustikkapiirakkaa tai lähtemällä luontoon - jokainen omalla tavallaan. Tärkeintä päivässä on näyttää arvostusta luonnolle. Lue lisää

4/2022 LUONNON KIRJON AIHEITA

Sallan kansallispuiston avajaiset. Kuva Metsähallitus/Mikko-Pekka Karlin.

Suomen uusimman kansallispuiston ensimmäisenä kesänä juhlittiin avajaisia ja kunnostettiin lähireittejä

23.8.2022
Kesäkuussa avajaisiaan viettäneessä Sallan kansallispuistossa ensimmäinen kesä on mennyt lähireittejä ja taukopaikkoja kunnostaen. Uudessa kansallispuistossa retkeilijöitä on riittänyt niin kotimaasta kuin ulkomailta, ja upeiden maisemien ohella erityisen paljon kiitosta on saanut uudistettu luontonäyttely Sallan luontokeskuksessa.
Kyttärälohi

Suomi-vetoinen uusi vieraslajien torjuntaa edistävä hanke käynnistyy Barentsin alueella

22.8.2022
Vieraslajit ovat maailmanlaajuisesti yksi suurimmista uhkatekijöistä luonnon monimuotoisuudelle. Vieraslajit uhkaavat myös Barentsin euroarktista aluetta, joka on suurelta osin luonnoltaan ainutlaatuista ja herkkää arktista aluetta. Suurin uhka arktisen alueen luonnon monimuotoisuudelle on ilmastonmuutos, jonka seurauksena yhä useampi vieraslaji pystyy alueelle levitessään muodostamaan elinkelpoisia kantoja. Myös lisääntyneen ihmistoiminnan myötä vieraslajien leviämisriski luontoon kasvaa.
Lampaita laitumella

Ruoantuotannon luontopositiiviset vaikutukset

22.8.2022
Olemme tottuneet siihen käsitykseen, että useimmiten ympäristön luontoarvoja pidetään sitä arvokkaampana, mitä vähemmän ihmisen kädenjälki näkyy ympärillämme. Kuitenkin perinneympäristöissä eli perinnebiotoopeissa tilanne on päinvastainen. Elinvoimainen ja lajirikas perinnebiotooppi vaatii vuosikymmenten jatkuvaa ihmisen säännöllistä toimintaa, kuten alueen kasvillisuuden niittoa ja laidunnusta.
Orava

Suomen luonnon päivänä juhlitaan suomalaisten lempilajeja!

22.8.2022
Tänä vuonna kohotamme maljan ja juhlimme päivää saukkojen, mustarastaiden, valkolehdokkien, kastelierojen, suppilovahveroiden, maakiitäjäisten, ahventen ja monien muiden lajien kanssa.
Häntälän notko

Monimuotoisuuden edistäminen maataloudessa tärkeää – tietoa ja ohjeistusta lisätään

19.8.2022
Luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen on osa turvallista ja vastuullista ruoantuotantoa. Maatalousluonnon monimuotoisuuden edistäminen on tärkeä tavoite vuonna 2023 alkavassa uudessa maatalouspolitiikassa. Keskeistä tavoitteen saavuttamisessa on, että erityisesti viljelijät tunnistavat aiheen tärkeyden ja heillä on tarpeeksi tietoa. Nyt viljelijöiden tueksi on julkaistu kaksi tietopakettia ja viestintää aiheesta lisätään.
Graafi suomalaisten huolesta

Suomalaisten luontosuhdetta selvitettiin kolmatta kertaa

11.7.2022
Suomalaisten huoli luonnon tilasta kasvanut, ja suomalaiset ovat selvästi huolestuneempia globaalista luonnon tilasta kuin Suomen luonnon tilasta. Yhä useampi suomalainen tunnistaa luontokadon yhdeksi luontomme merkittävimmäksi uhaksi. Suomen luonnon päivän tunnettavuus lisääntyy tasaisen varmasti, joka toinen suomalainen on kuullut luonnon päivän viettämisestä elokuun viimeisenä lauantaina.

  • Tulosta sivu