Hyppää sisältöön

Tervetuloa ympäristöhallintoon Emma Kari

Emma Kari
 

Olen ympäristö- ja ilmastoministeri, vihreä kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Asun perheeni kanssa Kumpulassa. Luonto- ja ympäristöteemat ovat syy miksi päädyin politiikkaan. Luontokato ja ilmastokriisi ovat aikamme suurimpia uhkia ja haluan tehdä osuuteni niiden torjumiseksi. Olen valmistunut ympäristötieteiden maisteriksi (FM) Helsingin yliopistosta.

Lue lisää

4/2021 LUONNON KIRJON AIHEITA

Tervetuloa ympäristöhallintoon!

23.11.2021
Olen Emma Kari, ympäristö- ja ilmastoministeri, vihreä kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Asun perheeni kanssa Kumpulassa.
Brasilian rannikkoa

Kunmingin kokouksen linjaukset loivat uskoa luontokadon pysäyttämiseksi

23.11.2021
Lopulliset tavoitteet maiden yhteisistä päämääristä, mittareista ja toimista, jolla globaali luontokato pysäytetään, on määrä hyväksyä Kunmingissä, Kiinassa toukokuussa 2022. Pöydällä on keskeisesti koko neuvottelulopputuloksen tasoon vaikuttava kysymys biodiversiteettirahoituksen tasosta sekä kunnianhimoisia suojelu- ja ennallistamistavoitteita, kuten suojella globaalisti vähintään 30 % maa- ja merialueista vuoteen 2030 mennessä.
Luontolahjabanneri

Paketoi joululahjaksi elämyksiä, yhteistä aikaa tai kaunis luontokohde

22.11.2021
Jouluna on kiva muistaa läheisiä pienillä lahjoilla. Paketista ei kuitenkaan tarvitse löytyä tavaraa, vaan vaikkapa konserttiliput, yhteinen luontoretki tai itse tehtyjä leivonnaisia. Mikään niistä ei kerry vastaanottajan kaappeihin, eikä niitä tarvitse etsiä ruuhkaisista kaupoista.
Saunakukkaniitty

Selkämeri ja Sipoonkorpi – 10 vuotta kansallispuistojen luonnon hoitoa

18.11.2021
Selkämeren ja Sipoonkorven kansallispuistot täyttävät kymmenen vuotta, ja molemmista on tullut hyvin suosittuja retkeilykohteita. Toinen on saarten ja suurten vesialueiden laaja kokonaisuus, toinen korpien ja laidunten mosaiikki pääkaupungin kupeessa.
Haapariippusammal haavan rungolla

Sukelluksia sammalpuroille ja -soille sekä Suomenlahden pohjaan

18.11.2021
Lajiasiantuntijat ovat inventoineet erilaisia luontokohteita Metsähallituksen Luontopalvelujen kartoituksissa maastokaudella 2021 sekä Riisitunturin alueen BioBlitz-tapahtumassa.
Näkinpartaniitty

Merialuesuunnittelu Metsähallituksessa yhtenäisemmäksi

18.11.2021
Metsähallituksen perinteikäs nimi ei paljasta, että olemme myös merihallitus: yli puolet Suomen aluemerestä on ollut Metsähallituksen hallinnassa valtioneuvoston päätöksellä vuodesta 1995. Merialueisiin kohdistuu monenlaisia tarpeita ja suunnitelmia niin Metsähallituksessa kuin muillakin toimijoilla. Merellä kiinnostavat tuulivoimalat, merihiekan ottaminen, kalastus, vesiviljely, metsästys ja matkailu. Miten huomioidaan eri tavoitteet, myös luonnonsuojelu?
Kimalainen pölyttää omenankukkaa

Kansallinen pölyttäjästrategia valmistunut

12.11.2021
Lokakuussa valmistui ympäristöministeriön johdolla laadittu kansallinen pölyttäjästrategia ja toimenpidesuunnitelma. Sen tavoitteena on pysäyttää pölyttäjien määrän ja monimuotoisuuden väheneminen vuoteen 2030 mennessä, ja turvata sekä luonnon- että viljelykasvien pölytys. Parhaillaan lausuntokierroksella olevan strategian sisältöön voi ottaa kantaa 30.11. saakka.
Monimuotoisuus videon kuvaamista

Uusi videosarja luonnon monimuotoisuudesta päiväkoti- ja alkuopetusikäisille 

12.11.2021
FEE Suomi on julkaissut uuden lapsille suunnatun Ihme ja kumma -videosarjan luonnon monimuotoisuudesta. Videosarja kutsuu lapset tutkimaan ja pohtimaan, mitä luonnon monimuotoisuus on, miksi se on tärkeää ja miten sitä voidaan suojella. Kolmiosainen sarja tehtiin Ruohonjuuren ja Ympäristö- ja kuluttajapoliittisen yhdistyksen tuella.  

  • Tulosta sivu