Hiilihelppi antaa vinkkejä asumisen hiilijalanjäljen pienentämiseksi

Uutinen 10.5.2021 klo 11.30
Hiilihelppi kuvistusta kaupunkipiirros
 

Asumisesta syntyy reilu neljännes keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä. Keinoja asumisen päästöjen pienentämiseksi on onneksi lukuisia, asuipa sitten missä ja miten tahansa.

Kevään korvilla julkaistu uusi palvelu Hiilihelppi – Joka kodin ilmastovinkit tarjoaa pureskeltua tietoa keinoista, joilla jokainen meistä voi pienentää omaa asumisen hiilijalanjälkeään ja vaikuttaa siten ilmastonmuutokseen, luonnonvarojen riittävyyteen ja luonnon monimuotoisuuden säilymiseen.

Hiilihelppi tukee myös luonnon monimuotoisuuden turvaamista

Sivustolla voi tutustua kestäviin asumistapoihin, energiatehokkuuteen, uusiutuvien energianmuotojen käyttöön sekä vaikuttamiseen. Vinkeistä on hyötyä myös asunnonhankkijalle, remontoijalle, rakentajalle ja kesämökkiläiselle.

Tulevaa kesää enteillen sivustolta voi lukea vinkkejä vaikkapa luontopihan perustamisesta, viherkatoista sekä kaupunkiviljelystä. Nämä kaikki ovat oivia toimia tukea luonnon monimuotoisuutta. Tai olisiko nyt sopiva hetki tarkistaa miten ilmanvaihto toimii omassa kodissa? Tai kenties suunnitella aurinkopaneelien tai lämpöpumpun asentamista?

Palvelu ohjaa valitsemaan oman asuinpaikan ja talotyypin, minkä jälkeen käyttäjä saa hänelle valikoidut vinkit ilmastoystävälliseen asumiseen. Vinkit voi tallentaa muistilistaksi, ja jakaa sitten eteenpäin inspiraatioksi muillekin.

Ympäristöystävälliset valinnat usein myös parantavat asumisen laatua ja pienentävät kustannuksia.

Hiilihelpin vinkeillä asumisen hiilijalanjälkeä on helppo pienentää. Tutustu palveluun ja rakenna oma asumisen ilmastopolkusi.

Palvelun ovat toteuttaneet ympäristöministeriö, Sitra ja Suomen luonnonsuojeluliitto.

 

Paluu etusivulle

 


  • Tulosta sivu