Kansliapäällikkö Juhani Damski: Luontokato-problematiikkaan tutustuminen on ollut viimeisen vuoden isoimpia asioita

Uutinen 18.5.2021 klo 12.28

Juhani Damski aloitti ympäristöministeriön kansliapäällikkönä 1.6.2020. Kysyimme Damskilta, miten ensimmäinen vuosi ministeriössä on sujunut.

Kansliapäällikkönä Damski johtaa, kehittää ja valvoo ympäristöministeriön ja sen hallinnonalan toimintaa. Kansliapäällikön tehtävänä on myös varmistaa ympäristöministeriön ja ympäristöhallinnon sujuva yhteistyö muiden ministeriöiden ja niiden hallinnonalojen kanssa.

Juhani Damski
Juhani Damski. Kuva Jani Laukkanen

Juhani Damski on koulutukseltaan filosofian tohtori. Damski siirtyi ympäristöministeriöön Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan tehtävästä, jossa hän työskenteli vuodesta 2016 alkaen. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa liikenne- ja viestintäministeriössä liikenneneuvoksena ja yksikön päällikkönä sekä Ilmatieteen laitoksessa eri tehtävissä.

Kuka olet, mistä tulet, mitä puuhaat vapaalla?

Kansliapäällikkö ympäristöministeriössä. Vapaa-ajalla ulkoilen, liikun, puuhastelen ja haaveilen.

Miten työ ympäristöministeriössä on lähtenyt käyntiin?

Vauhtia on riittänyt ensimmäisen vuoden aikana. Tuntuu erinomaisen hyvältä olla osa YM:n huippujoukkoa!

Miten luonnon köyhtymisen pysäyttäminen näkyy työssäsi?

Luontokato-problematiikkaan tutustuminen on ollut yksi isoimmista asioista viimeisen vuoden aikana. Haluaisin työlläni edesauttaa luontokatoon liittyvän työn valtavirtaistumista ilmastonmuutoksen tapaan ja osana ekologisen kestävyyden näkökulman huomioimista taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden rinnalla.

Mitä ajatuksia Dasguptan raportti herätti?

Herätti – paljon. Olen mm. pohtinut paljon analogiaa ilmastonmuutosta käsitelleen Stern-raportin kanssa ja sitä, miten raportin johtopäätökset tulisi ottaa huomioon YM:n työssä.

 

Paluu etusivulle


  • Tulosta sivu