Luonnon kirjo 2/2017

Liputa Suomen luonnolle lauantaina 26.8.

Liputa luonnolle. Kuva Metsähallitus / Eeva Mäkinen.

Ylpeänä voimme kertoa, että elokuun viimeisenä lauantaina, Suomen luonnon päivänä 26.8. Suomi liputtaa virallisesti luonnolle - ensimmäisenä maana maailmassa. Liputus huipentaa suuren Luonnon päivät -Suomi 100 -hankkeen. Lue lisää.

 

Hossassa kajahti 100-vuotiaan kunniaksi

Hossan avajaiset

Viivasuoraksi piirretty maantie kumpuilee läpi kainuulaisen erämaan. Siellä täällä vilahtelee laiskasti tien reunustoilla ruokailevia poroja. Liikennettä ei ole nimeksikään ja mielessä käy, onko päivä nyt varmasti oikea. Eikö jossain täällä pitänyt olla suuri kansanjuhla? Lue lisää.

 

Suomen suurin lajitempaus kartoitti satoja lajeja

Lajikartoittajat lehdossa

Paraisilla Suomen vanhimman Qvidjan kartanon alueella selvitettiin heinäkuun lopussa vuorokauden ajan lajikirjoa yli 40 asiantuntijan voimin. Tavoitteena oli löytää mahdollisimman monta kartanon alueella esiintyvää lajia. Lue lisää.

 

Kansalaisilla tärkeä rooli uhanalaisen pyöriäisen havainnoinnissa

Pyöriäinen

Tänäkin kesänä ihmisiä on kannustettu pitämään silmät auki merellä pyöriäishavaintojen toivossa. Pyöriäishavaintokampanjaa on toteutettu veneilykauden aikana jo vuodesta 2001 alkaen ympäristöministeriön, WWF:n, Luonnonvarakeskuksen, Suomen ympäristökeskuksen ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Lue lisää.

Luonnon terveyttä edistävä vaikutus kiinnostaa maailmalla – kansainvälinen konferenssi lokakuussa Helsingissä

Retkeilijä Pallastunturilla

Suomen osaaminen luontoterveysvaikutusten tunnistamisessa on huomattu kansainvälisesti. Tästä kertoo se, että luonnon monimuotoisuuden ja ihmisen terveyteen liittyvä kansainvälinen asiantuntijakokous järjestetään Helsingin Vuosaaressa 23.–25.10.2017.Lue lisää.

 

 

YK:n valtamerikonferenssissa sitouduttiin pitämään parempaa huolta merialueista

Roskaa rannalla

YK:n päämajassa New Yorkissa järjestettiin kesäkuun alussa viisipäiväinen The Ocean -valtamerikonferenssi, joka kokosi ensimmäistä kertaa valtiot, järjestöt ja yritykset samaan paikkaan keskustelemaan merten tilanteesta ja niiden suojelusta. Lue lisää.

 

Orvoille norsuille uusi elämä Keniassa

Afrikan norsut

Kenian pääkaupungin Nairobin luonnonsuojelualueella toimiva säätiö The David Sheldrick Wildlife Trust on pelastanut ja hoitanut satoja uhanalaisia norsuja ja vapauttanut ne takaisin oikeaan elinympäristöönsä. Lue lisää.

 

Julkaistu 16.8.2017 klo 13.07, päivitetty 21.8.2017 klo 15.10
  • Tulosta sivu