Mennään metsään!

Uutinen 15.5.2018 klo 9.20

Yli 80 prosenttia suomalaisista pitää metsää itselleen tärkeänä, eikä metsä ei ole Suomessa koskaan kaukana. Metsäsuhteemme kaipaa kuitenkin piristystä. Ylen "Mennään metsään kampanja" kestää lokakuuhun saakka, ja se innostaa lähtemään metsään ja näyttää kuinka metsä tekee meidät onnellisiksi. Kampanjan aikana yllätetään uudella metsätiedolla, liikutaan metsässä, tutkitaan sitä ja fiilistellään.

Polku metsään

Kampanja koostuu kaikki Suomen kansallispuistot kattavasta polkujuoksukiertueesta, uudesta neliosaisesta Elävät puut -televisiosarjasta ja suomalaisille rakkaiden puiden tarinoista. Mennään metsään näkyy ja kuuluu puolen vuoden ajan radiossa, televisiossa, verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertue käynnistyi huhtikuussa ja ennen kampanjan päättymistä 7.10. juostaan kaikissa Suomen 40 kansallispuistossa, Yhteislenkeistä syntyy samalla Suomen ensimmäinen kaikki kansallispuistot kattava, ladattava digitaalinen polkujuoksureitistö, jonka avulla metsään lähteminen on entistä helpompaa ja turvallisempaa.

Elokuussa Suomen luonnon päivänä käynnistyy ”Minä ja mun puu”- hanke, jossa kerätään tarinoita, muistoja ja valokuvia suomalaisille tärkeistä puista. Kuvat ja tarinat näkyvät ja kuuluvat Mennään metsään -kampanjan radio- ja tv-lähetyksissä, sekä Yle Luonnon sosiaalisessa mediassa. Kuvista on tarkoitus myös koostaa näyttely Metsämuseo Lustoon.

Tarinoita metsästä

Syyskuussa nähdään Yle Luonnon tuottama puiden elämästä kertova kiehtova, neliosainen tv-dokumenttisarja Elävät puut. Se kertoo suomalaisten puiden hitaasta, älykkäästä ja taistelun täyttämästä elämästä.

"Elävät puut -sarjassa katsotaan puita uusin silmin. Ne ovat metsän hitaita jättiläisiä, yhtä eläviä kuin me ihmiset, mutta valtavan erilaisia.", kertovat sarjan käsikirjoittajat ja juontajat Minttu Heimovirta ja Markku Sipi.

Mennään metsään -kampanja huipentuu lokakuussa (1.–7.10.) Evon retkeilyalueella Hämeessä. Evon metsistä tehdään viikon ajan päivittäin suoraa radio- ja tv- lähetystä, sekä sisältöä someen ja nettiin. Tämän viikon aikana on tarkoitus saada mahdollisimman moni käymään metsässä, ja huomaamaan siellä jotakin uutta.

Evon sammalmetsää
Evon sammalmetsää.


Siksipä Mennään metsään -viikkoa tarjoaa metsän myyttejä, tarinoita ja mielenrauhaa, perehdyttää metsäluonnon monimuotoisuuteen, vanhojen metsien lajistoon ja antaa tilaisuuden tunnustaa metsärakkautta. Viikko huipentuu sunnuntai- iltana suoraan metsälähetykseen klo 18.15 –20.30  TV1:llä.

Yhteistyökumppaneina Mennään metsään kampanjassa ovat mm. Metsähallitus, Suomen Latu, Olympiakomitea, Koululiikuntaliitto, Sydänliitto, Viherympäristöliitto ja Partio.

Mikäli Mennään metsään -kampanja kiinnostaa, Yle Luonto tekee mielellään yhteistyötä. Kampanjaan ehtii vielä ehdottaa sisältöä ja someyhteistyötä toivotaan kaikilta luontoaktiiveilta.

Teksti Minna Pyykkö, toimittaja, Yleisradio
Kuvat Minna Pyykkö ja Riku Lumiaro

 

Lisätietoja

Tuottaja Tiina Klemettilä, tiina.klemettila@yle.fi

Aiheesta lisää

 

Kaikki Luonnon kirjon 2/2018 artikkelit

 

Metsälampi Evolla
Metsälampi Evolla.

  • Tulosta sivu