Luonnon kirjo 3/2018

Liputa taas Suomen luonnolle!

Metsäretkellä Suomen luonnon päivänä

Tänä vuonna Suomesta tulee maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputtaa luonnolleen toista kertaa. Sisäministeriö suosittaa liputusta Suomen luonnon päiväksi, eli 25.8. Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä. Päivää juhlitaan aina elokuun viimeisenä lauantaina, kuten on juhlittu jo vuodesta 2013 asti.  Lue lisää.

Mennään metsään!

Matkalla metsään

Ovatko suomalaiset yhä metsäkansaa? Vietetäänkö metsässä edelleen aikaa lenkkeillen, suunnistaen, marjastaen, sienestäen? Piipahdetaanko metsään rauhoittumaan? Pötkötelläänkö vielä sammalmatolla metsän siimeksessä tuulta kuunnellen? Kiipeilevätkö lapset yhä puihin?  Lue lisää.

Luomutilojen ja kalateiden avoimet ovet tutustuttavat monimuotoisuuteen kulttuuriympäristöissä luonnon päivänä

Luomutilalogo

Yi 40 luomutilaa toivottaa kävijät tervetulleeksi luomuruoan alkulähteille ja tutustumaan toimintaansa Suomen luonnon päivänä lauantaina 25.8. Perinteiseen tapaan yleisö pääsee tutustumaan vaelluskalakantojen elvyttämiseen virtavesikohteissa. Lue lisää.

 

Iäkkäät nuoria huolestuneempia luonnosta – Professori: ”Vanhemmat nähneet muutoksen”

Luonto ensin liikennemerkki

Laaja kyselytutkimus selvitti kesäkuussa suomalaisten luontosuhdetta. Roskaantuminen ja ilmastonmuutos ovat suomalaisten mielissä suurimmat uhkatekijät, mutta eri-ikäisten vastaajien välillä löytyi myös eroja. Lue lisää.

 

 

Itämeren matalat lahdet - monimuotoisuuden vähäsuolainen kehto

 
Ahven. Kuva Petra Pohjola

Meri on monille suomalaisille tuttu ja rakas, mutta suhteellisen harva on kurkistanut sen pinnan alle. Rannikolla liikkuneet tietävät, kuinka maisema muuttuu hiekkarannoista kalliosaariin - mutta oletko ajatellut, että vedenalainen maisema voi olla upean monipuolinen myös siinä tutussa lähipoukamassa? Lue lisää.

 

Suomalaiset ehdottivat uusia luontokohteita UNESCOn maailmanperintöluetteloon

Saimaa
 

Miltä kuulostaisi Kajaanin Ärjänsaari tai Helsingin Keskuspuisto UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla? Muun muassa näitä ehdotettiin, kun suomalaisilta kysyttiin ideoita kohteista, jotka kannattaisi sisällyttää Suomen maailmanperinnön kansalliseen aieluetteloon. Lue lisää.

 

Viherympäristöliitolta kestävän ympäristörakentamisen toimintamalli

Perennapenkki

Kestävän ympäristörakentamisen toimintamallissa on toimintaperiaatteet kestävän kehityksen toteuttamiseksi ympäristörakentamisen hankkeissa. Se sisältää niin yleisiä periaatteita kuin käytännön työkohteita koskevia ohjeita. Viherympäristöliiton työstämä toimintamalli valmistui toukokuussa 2018. Lue lisää

 

 

 

 

Julkaistu 22.8.2018 klo 7.59, päivitetty 19.11.2018 klo 15.58
  • Tulosta sivu